fb gp

espa 1.1

  • Δρ. Αναστασία Δήμου
  • Αισθητική Δερματολογία
  • Παιδική Δερματολογία

Η φροντίδα του δέρματος στα 40’s-50’s

 

FRODIDA DERMATOS

 

Αντιρυτιδικές κρέμες, serum ( οροί ) ματιών κ άλλα προϊόντα αντιγηραντικής περιποίησης μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειώσουν τα σημάδια του χρόνου . Για να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά αποτελεσματικό αντιγηραντικό πλάνο , θα πρέπει πρωτίστως να αποκτήσουμε  σωστές και υγιεινές συνήθειες για την  περιποίηση του δέρματός μας.

Τα οφέλη από την σωστή περιποίηση του δέρματος περιλαμβάνουν:

> Προφύλαξη  από τις κηλίδες ( λεκέδες ) του δέρματος
> Διατήρηση της νεανικής σφριγηλότητας  του δέρματος
> Μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
> Διατήρηση της λάμψης και της νεανικής όψης του δέρματος
> Μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος

Για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε το δικό σας προσωπικό πλάνο φροντίδας ,ακολουθούν μερικά σημαντικά στοιχεία κλειδιά για την σωστή και υγιεινή φροντίδα της επιδερμίδας . Τα στοιχεία αυτά έχουν προκύψει μετά από χρόνια ερευνών και κλινικών δοκιμών.

Tips αντιγηραντικής περιποίησης

1. Προστασία του δέρματος από τον ήλιο :αποτελεί το θεμέλιο στην αντιγηραντική φροντίδα . Οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας . Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο ήλιος ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος που αποδίδεται πια και με ειδικό όρο : φωτογήρανση . Προκειμένου να προστατευτεί κανείς από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

* Αποφυγή του ήλιου: ειδικά τις ώρες μεταξύ 10 πμ – 14 μμ κ όποια άλλη ώρα η σκιά σας είναι μικρότερη από το πραγματικό σας ύψος.

* Προφυλαχθείτε με τα κατάλληλα ρούχα: φορέστε καπέλο , παντελόνι και μακριά  μανίκια . Τα γάντια προστατεύουν τα χέρια από τα συνηθισμένα σημάδια-κηλίδες  , που  προδίδουν  την ηλικία μας. Τα γυαλιά ηλίου προφυλάσσουν από τις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια.

* Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακή προστασία: καλύψτε με αντηλιακό όλα τα ακάλυπτα μέρη του σώματος , προτού βγείτε για εξωτερικές δραστηριότητες . Χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή και μεγαλύτερο και αδιάβροχο.

2. Αποφύγετε – ακόμα καλύτερα, ξεχάστε το solarium: οι λάμπες τεχνητού μαυρίσματος εκθέτουν το δέρμα σας σε επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία , επιταχύνοντας την γήρανση του.

3. Ενυδατώνετε καθημερινά το δέρμα σας: καθώς ο χρόνος περνά το δέρμα μας γίνεται ολοένα κ πιο ξηρό, έτσι δημιουργούνται οι λεπτές γραμμές. Τα προϊόντα ενυδάτωσης παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα χαρίζοντάς του νεανική εμφάνιση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείτε ενυδατικό προσώπου, σώματος κ χειλιών.

4. Πλένετε κ καθαρίζετε το πρόσωπό σας ακόμα κ 2 φορές την ημέρα , εάν αυτό είναι εφικτό: ο τρόπος που καθαρίζουμε το πρόσωπό μας σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση του. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνουμε όταν το πλένουμε με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό παρά με σκέτο σαπούνι. Τέλος αποφεύγουμε το έντονο τρίψιμο.

5. Διακοπή του καπνίσματος: ο καπνός του τσιγάρου περιέχει τοξίνες που δημιουργούν το ¨πρόσωπο του καπνιστή¨, με χαρακτηριστικά σημεία τη θαμπάδα κ την ξηρότητα , απώλεια της σφριγηλότητας, πρόωρες λεπτές γραμμές  κυρίως περιστοματικά  και ρυτίδες.

6. Ακολουθείτε υγιεινή διατροφή: ένα υγιεινό διαιτολόγιο βοηθά στην καλύτερη όψη της επιδερμίδας . Καταναλώνετε άφθονα φρούτα κ λαχανικά , καθαρή πρωτεϊνη και ¨καλά¨ λιπαρά.

7. Να κοιμάστε αρκετά: υπάρχει λόγος που ονομάζεται beauty sleep. Ο ύπνος  δίνει στο σώμα μας τον χρόνο να ανανεωθεί και να αναγεννηθεί από μόνος του.


Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά αντιγηραντικά προϊόντα , ο δερματολόγος σας είναι ο κατάλληλος να συστήσει κα να επιλέξει για εσάς αυτά που ταιριάζουν στο δικό σας δέρμα, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του.